ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΙΣΧΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ χειρουργός στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος & Ισχίου (M.I.S. – Minimal Invasive Surgery Hip And Knee Replacement), έλαβε μέρος σε πραγματικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Scuah Clinic στο Μόναχο με τον καθηγητή Robert Hube.

Το ισχίο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στον ανθρώπινο σκελετό και από τις σημαντικότερες για την λειτουργική ακεραιότητα του ανθρώπου. Όταν η άρθρωση του ισχίου δεν λειτουργεί φυσιολογικά ο άνθρωπος δεν μπορεί να απολαύσει πολύτιμα αγαθά όπως η όρθια στάση, η βάδιση, το τρέξιμο.

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι αναμφίβολα μια επαναστατική χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία γίνεται αντικατάσταση της κατεστραμμένης άρθρωσης του ισχίου από ένα τεχνητό υποκατάστατο που μιμείται την άρθρωση. Πολλοί την συγκρίνουν σε επιστημονική αξία και προσφορά με την εγχείρηση bypas στα στεφανιαία αγγεία. Ο στόχος αυτής της εγχείρησης είναι να προσφέρει στον άρρωστο ένα ανώδυνο κινητό ισχίο με μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΙΑΤΡΟΥ

ΣΥΓΓΕΝΕΣ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΙΣΟΣΚΕΛΙΑ 7 CM ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΓΟΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΟΤΥΛΗΣ. ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΚΟΤΥΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ