ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΑΣΟΥΛΑ

O Αλέξανδρος Δασούλας γεννήθηκε στο Μέτσοβο Ιωαννίνων. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Από το 1990 ως το 1996  ειδικεύτηκε  στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ.  Κατά την ειδίκευση του υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο  Έρευνας  Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος Θ. ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΗΣ του πανεπιστημίου Αθηνών και Ιδρυτικό μέλος του ΕΛ.Ι.ΟΣ  (Ελληνικό Iδρυμα  Οστεοπόρωσης).

Από το 1997 ως το 2001 εκτέλεσε κλινικό και χειρουργικό έργο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και υπήρξε μέλος του Ιατρικού Team στην ομάδα basket του Ολυμπιακού Πειραιώς.  Το 2002 – 2003 εκτέλεσε κλινικό και χειρουργικό έργο στην Ευρωκλινική Αθηνών και  από   το 2003 ως 2005 στο Ιατρικό  Κέντρο  Ψυχικού.

Το 1998 και το 2000 παρακολούθησε το Annual  Meeting of ACADEMY σε New Orleans και San  Francisco.  To 2006 συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσκεκλημένος από το ΙΔΡΥΜΑ  ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ στο Hospital for Surgery New York για ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ  ΙΣΧΙΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΟΣ υπό την αιγίδα του Dr. Thomas Sculco.

Στα πλαίσια της συνεχούς εξειδίκευσης και με στόχο να είναι κοντά σε ό,τι καινούργιο και μοντέρνο προκύπτει στην Ορθοπαιδική Χειρουργική, πιστοποιήθηκε στις Minimal Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου με τη μέθοδο M.I.S. (Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος & Ισχίου).

To 2014 στα πλαίσια της συνεχούς μετεκπαίδευσής του στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος & Ισχίου (Minimal Invasive Surgery Hip And Knee Replacement) έλαβε μέρος σε πραγματικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Scuah Clinic στο Μόναχο με τον καθηγητή Robert Hube.

Έχει διατελέσει ομιλητής σε πολλά συνέδρια και συμμετείχε σε πολλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.  Είναι μέλος του ΕΛ.Ι.ΟΣ (Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης), της εταιρείας μεταβολικών νοσημάτων και της EAE (Ελληνική Eταιρεία Aρθροσκόπησης).

Σήμερα είναι Διευθυντής στο νοσοκομείο METROPOLITAN με κλινικό και χειρουργικό έργο. Εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις όπως ΟΛΙΚΕΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΧΙΟΥ, ΓΟΝΑΤΟΣ και ΩΜΟΥ. ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΩΜΟΥ,  ΓΟΝΑΤΟΣ  και  ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ. Διορθωτικές επεμβάσεις  ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ. Επεμβάσεις αποκατάστασης ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ.