ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Η Ολική αρθροπλαστική των αρθρώσεων είναι εγχείρηση με υψηλές απαιτήσεις.  Απαιτεί για την εκτέλεση της μακρά και επίπονη εκπαίδευση.  Η επιλογή των ασθενών πρέπει να γίνεται με αυστηρά κριτήρια.

Τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν τα χειρουργεία νέα μοντέλα και νέες πρωτοποριακές  επεμβάσεις κυρίως όσον αφορά τις ολικές αρθροπλαστικές του ισχίου και γόνατος, με κυρίους εκφραστές την ΜΙS (Minimaly Invasive total Hip Arthroplasty), PSI Knee Arthroplasty και ΜΑCOplasty.

Σαφώς η μείωση του χρόνου ενός χειρουργείου, η αναίμακτη επέμβαση, η μείωση του χρόνου επιστροφής στις δραστηριότητες, η τοποθέτηση του εμφυτεύματος με τη βοήθεια ρομποτικής έχουν μόνο να προσφέρουν στον ασθενή.  Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση μας να έχουμε εκπαιδευτεί στις νέες αυτές χειρουργικές τεχνικές, γεγονός που θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι κατά την περιήγησή σας στην παρούσα ιστοσελίδα.

Θεωρούμε όμως επίσης και υποχρέωση να ενημερώσουμε τους ασθενείς μας αυτό που πολύ σοφά αναφέρει στο βιβλίο του ο καθηγητής Κ. Χαρτοφυλακίδης: «…Η ένδειξη αποτελεί την πεμπτουσία της χειρουργικής…»

Έτσι λοιπόν ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι για όλες τις χειρουργικές τεχνικές, παλαιές και νέες μεθόδους, υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις. Η κάθε περίπτωση απαιτεί διαφορετική τεχνική αντιμετώπισης.  Καμία μέθοδος δεν κάνει για όλα!  Η ενημέρωση αυτή αποτελεί υποχρέωση του γιατρού αλλά και απαίτηση του ασθενούς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός που εκτελεί τις καινούργιες μεθόδους να έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην παραδοσιακή, γιατί καθίσταται πολλές φορές απαραίτητη η χρήση της.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ !  

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε σε κάθε περίπτωση είναι ότι αναλαμβάνουμε κάθε είδους επέμβαση είτε αυτή γίνεται παραδοσιακά είτε με τις νέες μεθόδους.